Over TOL

Mijn naam is Sylvia Burgers en ik ben ruim 25 jaar werkzaam vanuit mijn bureau TOL als zelfstandig organisatiepsycholoog, coach en mediator bij diverse bedrijven en organisaties.
In samenwerking met mijn opdrachtgevers begeleid en adviseer ik teams, leidinggevenden en medewerkers daar waar het knelt of waar het anders moet.

Als ervaren coach richt ik me op het optimaliseren van de samenwerkingen, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Ik heb ervaring met burn-out preventie, stressreductie, loopbaancoaching, leiderschapsvragen, groepsdynamiek, teamcoaching, mediation, reïntegratie coaching, ziekteverzuim preventie en vitaliteit van het individu en de organisatie.

Geen woorden, maar draaien
Ik ben geboren in Nijmegen als vierde en één na jongste kind in een katholiek jaren zestig middenstandsgezin. Na het afronden van het VWO op het Canisius College studeerde ik met veel plezier af aan de Radboud Universiteit Nijmegen (master Klinische Psychologie & master Arbeid en Organisatie).

Drie jaar werkte ik bij de Nationale Politie als trainer managementvaardigheden en begeleider veranderingsprocessen. Daarna was ik zeven jaar loopbaan coördinator bij Siemens Nederland N.V. Daar richtte ik mij op individuele coaching, Management Development, talent- en teamontwikkeling.

Ik heb opdrachten gedaan voor diverse bedrijven en organisaties waar ik veel van mensen heb geleerd, ervaring heb opgedaan in het werkveld en mijn eigen stijl heb kunnen ontwikkelen. Het is bijzonder om een ander te mogen ondersteunen op de weg naar verdere groei.

Opdrachtgevers
Mijn opdrachtgevers zijn o.a. Siemens Nederland, Nationale Nederlanden, ING, Terberg Leasing, Mandema & Partners, Politie Nederland, SCO Lucas, Ministerie VWS, Ministerie van Justitie, Ministerie van Economische Zaken, Havenbedrijf Rotterdam, PME pensioenfonds, Dalton Middelbaar Onderwijs, Van Ameyde, LUMC, WoonZorgcentra Haaglanden en NIOD.

Gecertificeerd coach
Ik ben NOLOC erkend loopbaancoach, geregistreerd bij het NIP en ervaren mediator.

Sylvia Burgers

Kleurrijk, speels en verfrissend.
In mijn vrije tijd en tijdens mijn werk, haal ik veel inspiratie en creativiteit uit muziek en verhalen. Ik lees en schilder graag en ben iedere dag op het strand te vinden. Het maken van lange strandwandelingen, het luisteren naar pianomuziek en het creatief bezig zijn, geven mij ontzettend veel energie. Dit zijn uiteraard belangrijke factoren voor het succes van TOL.

Schilderij: ‘Dans der dingen’ –  Sylvia, 2013

Professionalisering
Ik houd mezelf en mijn professie voortdurend scherp door permanente educatie zoals: opleiding IEMT practioner (Anne ten Brinke), Systemisch Werken & Maskermaker (Phoenix), Jungiaans persoonlijkheidsmeting (Jungiaans Instituut), DISC-assessment werkstijlen (Thomas International), Proteus Loopbaancoach-leergang (de Voorde), Neuro Linguistisch Programmeren (IEP), Thema Gecentreerde Interactie (Centre of Generative Leadership) en Psychodrama (Salome).

Systemisch coachen
De laatste jaren laat ik mij, bij het werken met teams en individuen, inspireren door de kunst en de kunde van het ‘Systemisch coachen’. Samen proberen we verborgen patronen en dynamieken vanuit je eigen plek en in verhouding tot de anderen naar de oppervlakte te brengen. Hiermee krijgen we inzicht in de gewoontes die van nature bij iedereen aanwezig zijn. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat behoorlijk in de weg staat bij het functioneren. Met alle zichtbaar geworden patronen, kun je het evenwicht beter herstellen en krijg je weer kleur, energie en zin.

Samenwerkende partijen
Ik werk samen met ervaren professionals uit het vak:

  • Coenegracht Training, Coaching & Advies (Amsterdam)
  • Eric den Heijer, Training, Coaching en Advies (Amsterdam)
  • Lancae (Arnhem)
  • MVConsult (Den Haag)
  • Verandering & Verankering (Nijmegen)

Benieuwd wat TOL voor jou kan betekenen?